Nadia
15539
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15539,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Nadat Nadia van de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch kwam heeft ze meerdere ateliers gehad in de binnenstad. Toen het tijd werd voor een grotere werkplek, is ze in Waalwijk terecht gekomen.
Hier heeft ze 6 jaar gezeten, en uiteindelijk wilde ze samen met haar echtgenoot een pand delen. Dit pand is het atelier in Sprang-Capelle geworden.

Wie Nadia kent zal het in eerste instantie misschien verbazen dat ze voor de funeraire sector heeft gekozen, maar voor Nadia is deze keuze heel logisch.

“Ik ga niet over de dood, ik ga juist over het leven. Ik wil met de familie van nabestaanden hun verdriet tastbaar maken. Een Portret urn is een laatste cadeau waar ik met de familie samen aan werk.”

Voordat ze Portret urnen maakte, maakte ze al grafmonumenten. Echter zit daar vaak een prijskaartje aan. Nadia wilde persoonlijk werk kunnen leveren dat toch toegankelijk is.

“Als je van jezelf vindt dat je zo creatief bent, ben je eigenlijk ook verplicht om iets te creëren wat voor mensen financieel bereikbaar is en toch uniek. Het is voor mijzelf onvoldoende om een standaard urn te maken voor meneer A in het blauw en mevrouw B in het geel of groen. Dat zegt te weinig over de persoon.”

De familie bij het proces betrekken is voor Nadia erg belangrijk. In eerste instantie omdat het een delicaat onderwerp is, maar ook omdat ze via de Portret urn een stukje rouwproces wil meegeven. Mensen moeten door fotoalbums gaan om de juiste foto’s te vinden. Nadia maakt daar countourschetsen van, maar uiteindelijk bepaalt de familie welke schets het beste de essentie van de overledene uitstraalt.

“Het mooie is dat je heel snel samen de diepte in gaat. Of dat nou hier in het atelier is, online of aan de telefoon, er is snel vertrouwen. Dat vertrouwen is ook nodig om goed werk te kunnen leveren.”