Het Team
15535
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15535,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Een Portret urn maakt Nadia niet alleen. Tijdens de corona-periode kwam ze erachter dat haar stagiaires behoefte hadden aan socialisering en persoonlijk contact. Ze zette, samen met haar echtgenoot Jurgen, Lumiéjere op; een ontwikkelingsgerichte dagbesteding.

Samen met Lumiéjere wordt er onder andere aan de Portret urn gewerkt. Of dat nou het schilderen van de Portret urn is, het maken van contourlijnen of het werken aan de website; iedereen levert iets bij aan het proces.

Maurits:

Ik liep stage toen Lumiejére werd opgezet, en ben daarna gebleven om Lumiejére mee op te zetten. Als creative assistant ondersteun ik mensen bij problemen waar ze tegenaan lopen, al ben ik zelf ook met mijn eigen werk bezig. Ik heb mijzelf beter leren kennen bij Lumiejére, zo ben ik extraverter geworden en denk ik oplossingsgericht.

Wat Lumiejére voor mij bijzonder maakt is dat mensen hier snel hunzelf kunnen zijn, omdat Nadia, Jurgen en ik dat ook zijn. Dat zorgt voor een fijne sfeer, waarin niemand een nummertje is. Alhoewel het leuk zou zijn als Lumiejére nog groter wordt, denk ik dat de kleinschaligheid zorgt voor een bijzondere en persoonlijke werkomgeving.

Merel:

Ik heb vroeger stage gelopen bij Lumiejére en heb na mijn stage contact gehouden met Nadia en Jurgen. Later ben ik hier uiteindelijk mijn dagbesteding komen doen. Qua werkzaamheden ondersteun ik Nadia in het maken van de Portret urn en help ik bij andere werkzaamheden in het atelier.

Het werk bij Lumiejére bevalt goed, Lumiejére voelt als een veilige plek waar je jezelf kan zijn en kan leren. Iedereen accepteert elkaar hier en iedereen kan zichzelf zijn. Ik heb hier meer zelfvertrouwen ontwikkeld en meer geleerd op creatief gebied. Ik kan de meeste stappen van de Portret urn uitvoeren en hier komt steeds meer bij.

Ik hoop in de toekomst nog meer taken van Nadia over te kunnen nemen om haar te helpen.

Kevin:

Ik ben bij Lumiejére terecht gekomen via mijn leer/werkcoach; we zochten een dagbestedingsplek die uitdagend was zodat ik gemotiveerd/geprikkeld bleef.

Bij Lumiejére ben ik momenteel bezig met de website. Denk hierbij aan teksten schrijven voor de website, het proces in beeld brengen en op andere wijzen meehelpen de website opzetten.

Dit werk bevalt goed. Het werk is uitdagend en afwisselend, en ik heb mijn plek goed kunnen vinden.

Lumiejére is voor mij bijzonder omdat er rekening wordt gehouden met iedereen, zowel kwaliteiten als valkuilen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en hier is ook ruimte en respect voor. Dit vind ik erg mooi.

Ik heb hier geleerd dat je hulp kan vragen aan anderen zonder dat dit betekent dat je zelf onbekwaam bent. Het vragen van feedback of het samenwerken met anderen is erg belangrijk voor het werkproces en ik vind het fijn dat Lumiejére een plek is waar hier ook ruimte voor is.

In de toekomst zou ik graag nog aan de slag willen met portretfotografie. Ook zou ik graag nog iets beter worden in het omgaan met tegenslagen.

Lynne:

Ik ben gestopt op school, omdat ik niet paste binnen het reguliere onderwijs. Ik ben toen gaan onderzoeken waar ik mij verder creatief kan ontwikkelen, en dat is Lumiejére geworden.

Lumiejére bevalt erg goed; ik mag zijn wie ik ben en er is veel respect voor iedereen. Dit zorgt voor een hele veilige werksfeer waardoor ik ook de mogelijkheid krijg om te kunnen werken.

Tijdens mijn tijd bij Lumiejére heb ik geleerd dat je samen heel ver kan komen. Ik was eigenlijk iemand die het liefst alles alleen deed, maar heb hier geleerd dat als je samenwerkt aan één project je samen iets moois kan neerzetten.

Wat Lumiejére voor mij bijzonder maakt zijn de Nadia, Jurgen, en mijn collega’s. Samen zorgen zij voor een veilige omgeving; het voelt als een warm nest waar je nieuwe skills kan ontwikkelen.

Momenteel teken ik veel, denk hierbij aan cartoons, logo’s en lijntekeningen. In de toekomst ga ik ook silhouetlijnen voor de Portret urnen maken.